Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.10.2016. 15:19

Obavještenje o obavljanju pripravničkog staža za zdravstvene radnike sa završenom srednjom školom zdravstvenog usmjerenja

Izvor: Akta.ba, 17.10.2016.

KANTON SARAJEVO

Ministarstvo zdravstva

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

 

 

Sarajevo, 07. 10.2016.godine

 

OBAVJEŠTENJE

 

Zdravstveni radnici sa završenom srednjom Školom zdravstvenog usmjerenja obavezni su nakon završenog obrazovanja obaviti pripravnički staž u trajanju od šest mjeseci.

S tim u vezi, potrebno je da se osobe koje trebaju da obave pripravnički staž obrate Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo za zahtjevom za obavljanje pripravničkog staža, a obrazce mogu preuzeti u šalter sali zgrade Kantona Sarajevo (ul. Reisa Džemaludina Čauševića broj 1) ili na web. stranici ovog ministarstva.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo će na osnovu podnijetog zahtjeva, pripravniku izdati Rješenje o upućivanju na pripravnički staž u skladu sa Programom obavljanja pripravničkog staža i istog uputiti u zdravstvene ustanove u kojima će staž obaviti.

Takođe se obavještavaju sve privatne zdravstvene ustanove, privatne ordinacije i apoteke koje imaju odobrenje za rad izdato od strane ovog ministarstva minimalno 5 godina, a imaju potrebu za prijem pripravnika, da se obrate ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i iskažu potrebu za istim.

 

 

MINISTRICA

Zilha Ademaj

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: